Baconos-sajtos csirkemell egyszerűen

Baconos-sajtos csirkemell receptje sajttal, baconnel, csirkecsíkokkal, fűszerekkel és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.

Melyet nem kell bonyolítani, csak felaprítjuk a hozzávalókat, összeállítjuk egy tepsiben vagy jénaiban, megsütjük, s már ehetjük is.

Ehhez megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni a baconos-sajtos csirkemellet. S azt is megnézzük, mik azok az apró fogások, amire mindenképpen érdemes odafigyelni az elkészítés közben.

baconös-sajtos csirkemell

Baconos-sajtos csirkemell recept

A baconös-sajtos csirkemellhez a bacont és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat megsózzuk, megborsozzuk, a sajtot lereszeljük, s a tejfölt felkavarjuk.
Egy jénait kizsírozzunk, majd az aljára egyenletesen eloszlatjuk a bacon felét.
Ennek tetejére kerülnek a befűszerezett csirkemell csíkok, amit jól megkenünk a felkevert tejföllel.
Majd ennek tetejére tesszük a megmaradt baconszeletek, s végül a lereszelt sajtot.
Előre melegített sütőben, fóliával letakarva megsütjük az egészet fél óra alatt, majd a végén, a fóliát levéve a sajtot is megpirítjuk 10 perc alatt.
A baconos-sajtos csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 15 perc
Sütési idő 40 perc
Összes idő 55 perc
Fogás Főétel, rakott ételek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Equipment

  • sajtreszelő
  • Nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy jénai

Ingredients
  

  • 10 dkg bacon szalonna (fél csomag)
  • 50 dkg csirkemell (csont nélkül)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 20 dkg sajt (trappista, gauda, cheddar)
  • őrölt fekete bors

Instructions
 

  • A baconös-sajtos csirkemellhez a bacont és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk fel.
  • A csirkemell csíkokat megsózzuk, megborsozzuk.
  • A sajtot lereszeljük, a tejfölt pedig felkeverjük, hogy az összeállt szerkezetét megtörjük.
  • Egy jénait kizsírozunk, majd az aljára egyenletesen eloszlatjuk a bacon szalonna felét.
  • A bacon tetejére kerülnek a befűszerezett csirkemell csíkok, amit jó alaposan megkenünk felkevert tejföllel.
  • A tejfölös csirkemell csíkokra rátesszük a bacon második felét, s az egészet beborítjuk a lereszelt sajttal.
  • 180 fokra előre melegített sütőben, fóliával letakarva megsütjük az összeállított baconös-sajtos csirkemellet.
  • Majd fél óra elteltével levesszük a tetejéről az alufóliát, s a sajtot is megpirítjuk 10 perc alatt 200 fokra feltekerve a sütő hőfokát.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, tojásmentes, vacsoraötletek

Néhány gondolat a baconös-sajtos csirkemell elkészítéséhez

A fenti baconös-sajtos csirkemell nagyon könnyen elkészíthető. Negyed óra alatt összeállítható, és egy órán belül tálalható.

Ha szeretnénk kicsit ízletesebben enni a baconös-sajtos csirkemellet, akkor a tejföllel megkenés után egy-két zöldfűszerrel megszórhatjuk a csirkemell csíkokat, amitől ízletesebb lesz a végeredményt.

Használhatunk petrezselyemzöldet, szerecsendiót, kakukkfüvet, rozmaringot, majoránnát, oregánót, bazsalikomot, tárkonyt vagy akár egy kevés chilit is, ha a csípőset szeretjük.

Ha szeretjük a fokhagymás ízeket, a csirkemellet érdemes már az elkészítés előtti napon elővenni és felszelni. Egy gerezd fokhagymát összetörni, s fél liter tejbe elkeverni, amibe a felszeletelt csirkecsíkokat egy éjszakára beletesszük pácolódni.

Tipp: Ha nem szeretjük az intenzíven borsos ízeket, fekete bors helyett használhatunk őrölt fehér- vagy tarkaborsot is.

Ha szeretjük a változatosságot, a baconos-sajtos csirkemell receptjét elkészíthetjük pulykamellel is. Amire érdemes odafigyelni, hogy a pulykamell szerkezete lazább, mint csirkemellé, hogy érdemesebb kicsit vastagabb csíkokat vágni belőle.

Ha szeretnénk egy kicsit formát adni a baconos-sajtos csirkemellnek, egy nagyobb méretű őzgerinc formában is megsüthetjük.

Ha szeretnénk a baconös-sajtos csirkemellet picit teltebb ízvilágúra, egy könnyed besamel mártással is leönthetjük a csirkemell csíkokat.

Az elkészült baconös-sajtos csirkemellet fogyaszthatjuk önmagában is, vagy salátával, kenyérrel, esetleg rizzsel.

Ha elkészítetted a fenti recept alapján a baconös-sajtos csirkemellet, akkor kérlek gyere vissza az oldalra, s lentebb görgetve egy hozzászólásban oszd meg a tapasztalataidat.

  • Egyrészt azért, hogy tudjam, másoknak is ízlik-e az, ahogyan főzök.
  • Másrészt azért, hogy kiderüljön, ha valahol elírtam a mennyiségeket vagy nem világos (egyértelmű) a recept leírása.

Jó étvágyat a baconös-sajtos csirkemellhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése