Vissza Email link
rizses hús csirkemellből

Rizses hús csirkemellből (recept)

Vöröshagymát olajon megdinszteljük, paprikát és paradicsomot hozzáadva pörkölt alapot készítünk.
Amikor a paradicsom és a paprika elfőtte a levét, pirospaprikát adunk hozzá s jól átkeverjük. Hozzáadva a felkockázott csirkemell azt is megpirítjuk, hogy a hús kifehéredjen.
Amikor a csirkemell is kifehéredett, felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk s borsozzuk, s jó fél óráig hagyjuk főni.
Amikor a csirkemell kezd megpuhulni, hozzáadjuk a pörköltalaphoz a rizst és a vizet. Egy alapos átkeverés után fedő alatt az egészet készre főzzük további 15 perc alatt.
A csirkemelles rizseshús hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 5 perc
Főzés idő 45 perc
Összes idő 50 perc
Fogás Főétel, pörkölt
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj (lehet olívaolaj vagy zsír is)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (csapott)
  • ½ kg csirkemell
  • 1 teáskanál
  • bors (elhagyható)
  • 2 dl víz (a pörkölt alap elkészítéséhez)
  • 40 dkg rizs
  • 6-7 dl víz

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra felvágjuk.
  • A paradicsomot és a paprikát megmossuk, és apró darabokra felaprítjuk.
  • A csirkemellet is feldaraboljuk apró kockákra.
  • A lábosban az olajon elkezdjük megpirítani a felkockázott hagymát.
  • Amikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, és néhány percig pároljuk.
  • Amikor a paradicsom és a paprika kezdi elfőni a levét, megszórjuk pirospaprikával, s jól átkeverjük, hogy az is egy picit megpiruljon.
  • Majd jöhet a csirkemell is, amit addig pirítsunk, míg ki nem fehéredik.
  • Ekkor felengedjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Sózzuk s borsozzuk.
  • Amikor a csirkemell kezd megpuhulni, hozzáadjuk a rizst és a vizet,.
    Egy alapos átkeverés után fedő alatt az egészet készre főzzük.
  • Csemegeuborkával, káposztasalátával vagy csalamádéval tálaljuk.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek