A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra felvágjuk.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk, és apró darabokra felaprítjuk.
A csirkemellet is feldaraboljuk apró kockákra.
A lábosban az olajon elkezdjük megpirítani a felkockázott hagymát.
Amikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, és néhány percig pároljuk.
Amikor a paradicsom és a paprika kezdi elfőni a levét, megszórjuk pirospaprikával, s jól átkeverjük, hogy az is egy picit megpiruljon.
Majd jöhet a csirkemell is, amit addig pirítsunk, míg ki nem fehéredik.
Ekkor felengedjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Sózzuk s borsozzuk.
Amikor a csirkemell kezd megpuhulni, hozzáadjuk a rizst és a vizet,.Egy alapos átkeverés után fedő alatt az egészet készre főzzük. Csemegeuborkával, káposztasalátával vagy csalamádéval tálaljuk.