A csirkeszárnyakat alaposan megmossuk, a bőrén megmaradt tollvégeket a bőrből kiszedjük, s a végén lecsepegtetjük, majd alaposan besózzuk.
Az egyik lapos tányérba beletesszük a lisztet, s vékonyan szétterítjük a tányér alján.
Mellé kerülnek a mélytányérba a leütött tojások, amibe egy-két csipet sót teszünk, és alaposan felverjük.Cél, hogy összetörjük a tojásfehérje szerkezetét, s az egész homogénné váljon. A második lapostányérba, a mélytányér másik oldalára a prézli kerül, amit ugyan úgy szétterítünk a tányér alján, mint ahogyan a liszttel tettük.
Először a szárnyakat meghempergetjük lisztben, hogy mindenütt érje a liszt.Kicsit megnyomkodva, hogy rendesen rátapadjon mindenhol. A darabokat a lisztből kivéve jól megrázzuk, hogy a felesleges liszt lehulljon róla.Majd a szárnyakat beletesszük a felvert tojásba, s abban is jól megforgatjuk, hogy a liszt mindenhol benedvesedjen. A panírozás befejezéseként a prézliben (zsemlemorzsában) is megforgatjuk szárny darabokat, hogy a lisztes-tojásos masszát mindenütt befedje rendesen.
A bepanírozott szárnyakat tányérra vagy vágódeszkára tesszük, s picit hagyjuk állni, hogy a bunda megszikkadjon.