Vissza Email link
pulykafasírt

Pulykafasírt recept

A zsemlét vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát vízzel, alaposan kinyomkodjuk.
Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra összevágjuk, s kevés olajon megdinszteljük.
A pulykahús ledaráljuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát és a kinyomkodott zsemlét, egy nyers tojást. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.
A masszából kisebb tenyérnyi pogácsákat formálunk, s tányérra téve fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a massza ízei összeérjenek.
Majd olajban kisütjük.
A pulykafasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 40 perc
Sütési idő 20 perc
Összes idő 1 óra
Fogás sültek
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • kisebb serpenyő

A recept hozzávalói
  

  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 60 dkg pulykacomb
  • 1 db tojás
  • fűszerpaprika (elhagyható)
  • őrölt bors (elhagyható)
  • 1 teáskanál

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd amikor jól megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  • Ezután olívaolajon megdinszteljük a hagymát.
    Amikor a hagyma már kezd üvegesedni, hozzáadjuk a fokhagymát is, hogy az is megpiruljon egy picit.
    Majd az egészet hagyjuk kihűlni.
  • A darált pulykahúst tálba tesszük. Hozzáadjuk a megpirult hagymákat, a kinyomkodott zsemlét és a tojást. 
    Sózzuk, borsozzuk, s kevés őrölt paprikát adunk a masszához, melyet alaposan összegyúrunk.
  • Fél órára tegyük az egészet hűtőbe, hogy a fűszerek és a hagyma ízei beleivódjanak a darált húsba.
  • Majd a masszából ujjnyi vastag pogácsákat vagy kisebb gombócokat formázunk, s 160-170 fokos olajban sütjük kisütjük (4-5 percig az egyik oldalát, aztán a másikat).
  • Amikor a fasírtnak mind a két oldalát megsütöttük, papírtörlőre tesszük s lecsepegtetjük.
    Salátával, főtt rizzsel, rizibizivel vagy krumplipürével tálaljuk. De sokan szeretik zöldborsófőzelékkel vagy tökfőzelékkel is.
A recept jellemzői ebéd receptek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, vacsoraötletek