A zsemlét vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát vízzel, alaposan kinyomkodjuk.Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra összevágjuk, s kevés olajon megdinszteljük.A pulykahús ledaráljuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát és a kinyomkodott zsemlét, egy nyers tojást. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.A masszából kisebb tenyérnyi pogácsákat formálunk, s tányérra téve fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a massza ízei összeérjenek.Majd olajban kisütjük.A pulykafasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd amikor jól megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
Ezután olívaolajon megdinszteljük a hagymát. Amikor a hagyma már kezd üvegesedni, hozzáadjuk a fokhagymát is, hogy az is megpiruljon egy picit.Majd az egészet hagyjuk kihűlni.
A darált pulykahúst tálba tesszük. Hozzáadjuk a megpirult hagymákat, a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, s kevés őrölt paprikát adunk a masszához, melyet alaposan összegyúrunk.
Fél órára tegyük az egészet hűtőbe, hogy a fűszerek és a hagyma ízei beleivódjanak a darált húsba.
Majd a masszából ujjnyi vastag pogácsákat vagy kisebb gombócokat formázunk, s 160-170 fokos olajban sütjük kisütjük (4-5 percig az egyik oldalát, aztán a másikat).