A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, hozzáadunk egy egész tojást, és a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket.Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.A massza egyik felét kizsírozott és zsemlemorzsával bevont tepsibe egyenletesen elhelyezzük. Ennek közepére betesszük a kolbászt, majd a massza másik felével beborítjuk a kolbászt, egységes egésszé formálva a masszát, s benne a kolbásztBő egy óráig sütjük, míg át nem sül rendesen, s a teteje aranybarna nem lesz.A kolbásszal töltött fasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd amikor már alaposan megszívták magukat vízzel, alaposan kinyomkodjuk, s egy tálba tesszük.
A tálba mellé tesszük a darált húst, a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, a tojást.Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.
A kolbász külső héját leszedjük.(Még akkor is, ha a házi kolbász valódi bélbe lett töltve.)
A tepsi belsejét egy kevés zsírral vékonyan de mindenhol kikenjük, majd kevés zsemlemorzsával az egészet bevonjuk.(A zsíros alapra a zsemlemorzsa egy rétegben rátapad, a többi pedig mozgatással arrébb vihető.)
Az elkészült massza felét a tepsi közepére helyezzük. Legalább olyan hosszú legyen, mint maga a kolbász.Majd a massza tetejére tegyük rá a kolbászt, hogy a fasírt közepére kerüljön.Végül a massza másik felével beborítjuk a kolbászt, egységes egésszé formálva a masszát, s benne a kolbászt.
80-200 fokon bő egy óráig sütjük, míg át nem sül rendesen, s a teteje aranybarna nem lesz.