Vissza Email link
hamburger húspogácsa

Hamburger húspogácsa recept

A hamburger húspogácsa a friss darált hús, amit akár mi magunk is elkészíthetünk.
A ledarált húshoz hozzákeverjük a sót és a borsot, majd az egészet jól összedolgozzuk.
A befűszerezett húst ujjnyi vastag, tenyérnyi nagyságú pogácsákká formáljuk, és serpenyőben kisütjük.
Először átsütjük az egyik oldalát 5-6 percig, majd a pogácsát egy lapáttal átfordítva a másik oldalát is megsütjük ugyan ennyi ideig.
A hamburger húspogácsa hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 1 óra 5 perc
Sütés idő 15 perc
Összes idő 1 óra 20 perc
Fogás sültek
Konyha amerikai
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • kisebb serpenyő

A recept hozzávalói
  

  • 40 dkg darált marhahús (hátszín vagy hasaalja)
  • őrölt bors

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A húst, ha egyben vettük, daráljuk le.
  • Amikor a darálás megvan, kevés sót, esetleg borsot adjunk hozzá.
  • Ezután alaposan gyúrjuk össze az egészet, hogy a só és a bors, illetve az eltérően zsíros részek alaposan összekeveredjenek.
  • Ezután tegyük be az egész masszát a hűtőbe egy órára, hogy a só és a bors íze beleivódjon a darált húsba.
  • Majd a masszából csináljunk nagyjából 2 centi vastag, s tenyérnyi húspogácsákat.
  • A pogácsákat tegyük bele egy lapos serpenyőbe, s hagyjuk, hogy az egyik oldala megsüljön.
  • 5-6 perc sütés után egy lapáttal fordítsuk meg a húspogácsákat, s a másik oldalt is süssük át.
    Figyeljünk arra, hogy a sütés közben a pogácsák ne érjenek össze.
  • Amikor kisült a húspogácsa, két hamburgerzsömle közé téve szendvicset készítünk belőle.
    Alulra mehet a majonéz és a saláta, tetejére pedig a paradicsom, a hagyma, az uborka, a csalamádé, a ketchup és a mustár.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek