A hamburger húspogácsa a friss darált hús, amit akár mi magunk is elkészíthetünk.A ledarált húshoz hozzákeverjük a sót és a borsot, majd az egészet jól összedolgozzuk. A befűszerezett húst ujjnyi vastag, tenyérnyi nagyságú pogácsákká formáljuk, és serpenyőben kisütjük.Először átsütjük az egyik oldalát 5-6 percig, majd a pogácsát egy lapáttal átfordítva a másik oldalát is megsütjük ugyan ennyi ideig.A hamburger húspogácsa hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Amikor a darálás megvan, kevés sót, esetleg borsot adjunk hozzá.
Ezután alaposan gyúrjuk össze az egészet, hogy a só és a bors, illetve az eltérően zsíros részek alaposan összekeveredjenek.
Ezután tegyük be az egész masszát a hűtőbe egy órára, hogy a só és a bors íze beleivódjon a darált húsba.
Majd a masszából csináljunk nagyjából 2 centi vastag, s tenyérnyi húspogácsákat.
A pogácsákat tegyük bele egy lapos serpenyőbe, s hagyjuk, hogy az egyik oldala megsüljön.
5-6 perc sütés után egy lapáttal fordítsuk meg a húspogácsákat, s a másik oldalt is süssük át.Figyeljünk arra, hogy a sütés közben a pogácsák ne érjenek össze.
Amikor kisült a húspogácsa, két hamburgerzsömle közé téve szendvicset készítünk belőle. Alulra mehet a majonéz és a saláta, tetejére pedig a paradicsom, a hagyma, az uborka, a csalamádé, a ketchup és a mustár.