A húst megtisztítjuk, ha szükséges, felszeleteljük, majd a szeleteket mind a két oldalán megsózzuk. A pác elkészítéséhez öntsük egy tálba az olívaolajat, a mustárt, és keverjük össze a lereszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Az elkészült páccal bekenjük a tarja szeletek mindkét oldalát, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára. Sütés előtt a bepácolódott hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tepsibe tesszük.Adjunk a tepsihez kevés vizet, takarjuk le fóliával, s előmelegített sütőben süssük egy órán át, közben néhányszor megforgatva a hússzeleteket. Amikor kezdenek a tarjaszeletek megpuhulni, vegyük le a fóliát, s mind a két oldalukat süssük barnára. Az elkészült fűszeres sült tarját tálalhatjuk főtt krumplival, tört krumplival, krumplipürével vagy rizzsel.
A húst megtisztítjuk, ha szükséges, felszeleteljük.Ezután a szeleteket mind a két oldalán alaposan megsózzuk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
A pác elkészítéséhez öntsük egy tálba az olívaolajat, a mustárt, és keverjük össze alaposan a fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. A cél, hogy a pác összetevői egyenletesen elkeveredjenek.
Az elkészült páccal bekenjük a tarja szeletek mindkét oldalát.Majd egy zárható dobozban tegyük a bepácolt tarjaszeleteket a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára.
Sütés előtt tegyük a bepácolódott hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tepsibe.S adjunk a tepsihez kevés (legfeljebb fél deci) vizet,
Takarjuk le fóliával a tepsit, s 180 fokra előmelegített sütőben süssük egy órán át.Sütés közben néhányszor megforgatva a hússzeleteket, hogy mind a két oldaluk rendesen átsüljön.
Egy óra elteltével, amikor kezdenek a tarjaszeletek megpuhulni, vegyük le a fóliát, s mind a két oldalukat süssük barnára 10-10 perc alatt.
Az elkészült fűszeres sült tarját tálalhatjuk főtt krumplival, tört krumplival, krumplipürével vagy rizzsel.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek