A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, hozzáadunk egy egész tojást, és a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket.Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.A masszát kizsírozott és zsemlemorzsával bevont tepsibe helyezzük, Bő egy óráig sütjük, míg át nem sül rendesen, s a teteje aranybarna nem lesz.A egybefasírt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón, vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
A zsemléket vízbe beáztatjuk, majd amikor már alaposan megszívták magukat vízzel, alaposan kinyomkodjuk, s egy tálba tesszük.
A tálba mellé tesszük a darált húst, a felaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymákat, a tojást.Sózzuk, borsozzuk, majoránnát s egy evőkanálnyi pirosaranyat adunk hozzá. Majd az egészet jól összedolgozzuk.
A tepsi belsejét egy kevés zsírral vékonyan de mindenhol kikenjük, majd kevés zsemlemorzsával az egészet bevonjuk.(A zsíros alapra a zsemlemorzsa egy rétegben rátapad, a többi pedig mozgatással arrébb vihető.)
Ezután a masszát tepsibe tesszük. Lehet középre helyezni, s egy kis "dombot" formázni belőle, vagy az egész tepsiben szétosztani a darált húsos masszát, mint ahogyan a kevert tésztákat szoktuk.
180-200 fokon bő egy óráig sütjük, míg át nem sül rendesen, s a teteje aranybarna nem lesz.