Vissza Email link
csirkemell pörkölt

Csirkemell pörkölt recept

A csirkemell pörkölt elkészítéséhez a vöröshagymát zsíron kevés vízzel megdinszteljük.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
Amikor a csirkemell kezd kifehéredni, a pirospaprikát adunk hozzá, s picit hagyjuk, hogy megpiruljon.
Ezután egy csöpp vizet adunk a húshoz, hogy a pirospaprika meg ne égjen, majd hozzátesszük a paprikát és paradicsomot, s hagyjuk, hogy a levét elfője.
Amikor a paprika és a paradicsom már picit szétesett, az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
Sózzuk s borsozzuk, s további fél óráig hagyjuk főni a csirkemell pörköltöt.
Tésztával, rizzsel, vagy főtt krumplival tálalhatjuk.
A csirkemell pörkölt hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Előkészítési idő 5 perc
Főzés idő 35 perc
Összes idő 40 perc
Fogás pörkölt
Konyha Magyar
Tálalás 4 főre

Eszközök

  • 2 literes lábos

A recept hozzávalói
  

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • ½ kg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál
  • 1 kiskanál őrölt bors (elhagyható)
  • 2 dl víz

Az elkészítés lépései (részletesen)
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra felvágjuk.
  • A paradicsomot és a paprikát megmossuk, és apró darabokra felaprítjuk.
  • A csirkemellet is feldaraboljuk apró kockákra.
  • A lábosban az zsíron elkezdjük megpirítani a felaprított hagymát.
  • Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  • Amikor a csirkemell kezd kifehéredni, a pirospaprikát adunk hozzá, s picit hagyjuk, hogy megpiruljon.
  • Ezután egy csöpp vizet adunk a húshoz, hogy a pirospaprika meg ne égjen, majd hozzátesszük a paprikát és paradicsomot, s hagyjuk, hogy a levét elfője.
  • Amikor a paprika és a paradicsom már picit szétesett, az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
  • Sózzuk s borsozzuk., s bő fél órán keresztül pároljuk először fedő alatt közepes lángon, majd amikor a hús kezd megpuhulni, a fedőt levéve hagyjuk, hogy a levét elfője.
  • Tésztával, rizzsel, főtt krumplival tálalhatjuk. Savanyúságként csalamádét, csemegeuborkát vagy káposztasalátát adhatunk hozzá.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, laktózmentes ételek, tojásmentes, vacsoraötletek