A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra felvágjuk.
A paradicsomot és a paprikát megmossuk, és apró darabokra felaprítjuk.
A csirkemellet is feldaraboljuk apró kockákra.
A lábosban az zsíron elkezdjük megpirítani a felaprított hagymát.
Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
Amikor a csirkemell kezd kifehéredni, a pirospaprikát adunk hozzá, s picit hagyjuk, hogy megpiruljon.
Ezután egy csöpp vizet adunk a húshoz, hogy a pirospaprika meg ne égjen, majd hozzátesszük a paprikát és paradicsomot, s hagyjuk, hogy a levét elfője.
Amikor a paprika és a paradicsom már picit szétesett, az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
Sózzuk s borsozzuk., s bő fél órán keresztül pároljuk először fedő alatt közepes lángon, majd amikor a hús kezd megpuhulni, a fedőt levéve hagyjuk, hogy a levét elfője.
Tésztával, rizzsel, főtt krumplival tálalhatjuk. Savanyúságként csalamádét, csemegeuborkát vagy káposztasalátát adhatunk hozzá.