A gyalult savanyú káposztát átmossuk, hogy ne legyen annyira savanyú, majd késsel kisebb darabokra vágjuk, ha szükséges.
A káposztafej megmaradt belső részéből a kemény torzsáját kivágjuk.A kisebb leveleket felaprítjuk, amit hozzáadunk az átmosott gyalult savanyú káposztához. A lábos alján megmaradt zsiradékra rászórjuk az átmosott savanyú káposzta felét, majd tegyük rá az egész bors és a babérlevél, valamint a felkarikázott kolbász felét.
Ezekre jönnek szorosan egymás mellé téve a megtöltött káposzták, amiket egy újabb adag savanyú káposztával fedünk le (rátéve az egész bors, a babérlevél, valamint a felkarikázott kolbász másik felét).
Az egészet felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, s közepes lángon elkezdjük az egészet megfőzni.
Amikor elkezd forrni, visszavesszünk a lángon, s lassan gyöngyözve hagyjuk, hogy két órán át főljön.