A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn. A csirkemellet (vagy a csirkecombot) megmossuk és 2-3 centis kockákra felaprítjuk.
A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert megpucoljuk, s centis kockára felvágjuk.
Vajat a fazékban megolvasszuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, s elkezdjük megpirítani.
Amikor a hagyma üvegessé vált, hozzáadjuk a hagymához a felkockázott csirkehúst, és fehérre pirítjuk a húst is.
Amikor a csirkehús kezd megpirulni, az egészhez hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és a zellert, s azokat is megpirítjuk kicsit.
Amikor a zöldségek is kezdenek megpirulni, a fazekat lehúzzuk a tűzről, s hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerpaprikát (és a borsot). S jól átkeverjük az egészet, hogy megpiruljanak. Ezután annyi vizet adunk a levesalaphoz, hogy az jól ellepje. Visszatesszük a fazekat a tűzhelyre, a maradék sót és tárkonyt hozzáadjuk, s az egészet puhára főzzük. Amikor a csirkehús megfőtt, hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, s még annyi vizet, hogy egy híg levest kapjunk.A levesen egy nagyot keverünk, felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Szükség esetén sóval, borssal utána ízesítünk.