A tejszín a sokféle alapanyag ízét segít összeérlelni.Amíg a tészta megfő, a többi alapanyagot elő tudjuk készíteni, s el tudjuk készíteni a húsos-tejszínes-karfiolos alapot a rakott tésztához.Utána mehet bele a tepsibe, rászórjuk a sajtos, s onnantól már csak össze kell sütni az ízeket.A tejszínes rakott tészta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Felteszünk nagy adag vizet forrni a tészta megfőzéséhez. És egy kisebb adagot a karfiolhoz.
A cukkinit, a kaliforniai paprikát megmossuk, apró kockákra vágjuk.
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük,
Az újhagymát megmossuk és apró karikákra vágjuk.
Amikor a tészta vize lobogón forr, sót adunk hozzá, majd a penne tésztát.A forrás újraindulásáig párszor még megkeverjük (hogy ne tapadjon össze).
A karfiolnak feltett vizet is megsózzuk, beletesszük a kis karfiolokat, hogy a kesernyés íze kifőjön a nyers karfiolból. Fontos! 5-6 perc után szűrjük le a karfiolt, nehogy szétfőjön!
A tejszínes-húsos alap elkészítése
Olívaolajon az újhagymát megpirítjuk,
Majd hozzátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk azt is (kevergetve, ne hogy odakapja).
Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a felaprított cukkinit és a paprikát. Hozzáadjuk a vegetát, az őrölt borsot, a majoránnát és a bazsalikomot, és az egészet összefőzzük egy 1 dl víz hozzáadásával.
Amikor a víz elforrt, hozzáadjuk a tejszínt és a már megfőtt karfiolt, s az egészet összeforraljuk.(Csak addig melegítsük, amíg elkezd az egész forrni, utána hagyjuk kihűlni.)
A tejszínes rakott tészta összeállítása
Amikor a penne tészta megfőtt, szűrjük le.
A leszűrt tésztát keverjük össze a tejszínes, karfiolos, darálthúsos masszával.
A végeredményt beletesszük a tepsibe, s megszórjuk reszelt trappista sajttal.
180 fokon 20 percig sütjük, amíg a sajt teteje aranybarnává nem válik.
Tálalásnál: A tetejére bazsalikomlevelet vagy kakukkfüvet tehetünk.