A tárkonyos pulykaraguleveshez a zöldségeket és a húst megpucoljuk, centis kockákra vágjuk.A megtisztított hagymát zsíron megpirítjuk, kevés sót adva hozzá.Amikor a hagyma megpirult, a fazekat lehúzzuk a tűzhelyről, s hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.Párat keverünk az egészen, majd hozzáadjuk a felaprított pulykahúst is. Visszatéve a fazekat a tűzhelyre, folyamatos keverés mellett a húst is megpirítjuk. Végül a fazékba a zöldségeket is beletesszük, s azokat is megpirítjuk kicsit.Amikor az egész megpirult, hozzáadjuk a fűszereket, s annyi vizet, hogy az egészet ellepje. Lassú tűzön az egészet megfőzzük háromnegyed óra alatt.Amikor a pulykahús és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a leveshez a főzőtejszínt, s felengedjük a maradék vízzel. A tárkonyos pulykaraguleves hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón vagy lereszeljük apró lyukú reszelőn.
A pulykamellet (vagy a pulykacombot) megmossuk és 2-3 centis kockákra felaprítjuk.
A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert megpucoljuk, s ugyancsak felkockázzuk.
Zsíron a hagymát megpirítjuk.
Amikor a hagyma üvegessé vált, lehúzzuk a tűzről, s hozzáadjuk a fűszerpaprikát (és a borsot). S jól átkeverjük, hogy megpiruljanak.Majd ugyan ezt megtesszük a fokhagymával is.
Ezután hozzáadjuk a hagymához a felkockázott pulykahúst, és visszatéve a tűzhelyre fehérre pirítjuk a húst is.(Közben egy kis levelet is engedni fog magából, hogy a fokhagyma és a paprika nem fog megégni.)
Amikor a pulykahús kezd megpirulni, az egészhez hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és a zellert, s azokat is megpirítjuk kicsit.
Ezután annyi vizet adunk a levesalaphoz, hogy az jól ellepje. Majd hozzáadjuk a sót, a tárkonyt, s az egészet puhára főzzük szűk negyven perc alatt.
Amikor a pulykahús megfőtt, hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, s még annyi vizet, hogy egy híg levest kapjunk.Szükség esetén sóval, borssal utána ízesítünk.
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, tojásmentes, vacsoraötletek