A sajttal töltött csirkemellhez a csirkemell filéket megmossuk, mind a két oldalát besózzuk és beborsozzuk. Ezután a fél csirkemell vastagabbik végén egy éles és hegyes késsel egy üreget alakítunk ki.Ebbe tesszük bele a sajtot, amit a végét lezárjuk egy hústűvel.Végül a kisütés előtt bepanírozzuk a szokásos módon. Először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, s végül a zsemlemorzsában. Fontos: Ne szúrjunk bele villát a megtöltött húsba, mert az olajba belekerülve ott fog kifolyni a hőtől meglágyult sajt.A kipanírozott szeleteket 6-8 perc alatt közepesen forró olajban kisütjük, 3-4 perc után megforgatjuk, hogy mind a két oldala rendesen átsüljön.A kisült szeletekről az olajat lecsepegtetjük, a hústűket kiszedjük, rizzsel, főtt krumplival vagy krumplipürével, esetleg sült krumplival tálaljuk.A sajttal töltött csirkemell hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A csirkemell filéket megmossuk, mind a két oldalát besózzuk és beborsozzuk.
Ezután a fél csirkemell vastagabbik végén egy éles és hegyes késsel egy üreget alakítunk ki.
Ebbe az üregbe egy nagyobb darab sajtot teszünk.
Ezután a csirkemell végét lezárjuk egy hústűvel.
Ezután a panírozáshoz az egyik lapos tányérba beletesszük a lisztet, s vékonyan szétterítjük a tányér alján.
Mellé kerülnek a mélytányérba a leütött tojások, amibe egy-két csipet sót teszünk, és alaposan felverjük.Cél, hogy összetörjük a tojásfehérje szerkezetét, s az egész homogénné váljon.
A második lapostányérba, a mélytányér másik oldalára a prézli kerül, amit ugyan úgy szétterítünk a tányér alján, mint ahogyan a liszttel tettük.
A sajttal töltött csirkemell bepanírozása
Minden egyes sajttal és sonkával megtöltött csirkemellet egyesével beleteszünk lisztbe.Először az egyik oldalára fektetjük, picit megnyomkodva, majd megfordítva a másik oldalát is belenyomkodjuk a lisztbe.Cél, hogy a csirkemellet a liszt egyenletesen mindenhol befedje.
A csirkemelleket a lisztből kivéve picit megrázzuk, hogy a felesleges liszt lehulljon róla.Majd beletesszük őket a felvert tojásba.Cél, hogy a tojás mindenütt megnedvesítse a húsra tapadt lisztet.
Amikor a tojás a lisztet mindenhol benedvesítette, tegyük át a prézlibe (zsemlemorzsába).Először az egyik oldalával, majd megfordítás után a másik oldalával is, hogy a prézli rátapadjon a húsra mindenütt.
Kisütésig a bepanírozott sajttal töltött csirkemelleket tányérra, vágódeszkára vagy tálcára tehetjük, hogy picit megszikkadjon a panír.
A sajttal töltött csirkemellek kisütése
A legfontosabb, hogy a sajttal töltött csirkemell kisütéséhez sütőlapátot használjunk. Mert ha a húsba villát szúrunk, akkor a megolvadt sajt ki fog folyni, s csapnivaló lesz az eredmény!
A serpenyőbe ujjnyi vastagon olajat öntünk. S közepes lángon, 160 fokra előmelegítjük.Akkor elég meleg az olaj, ha beleszórt apró prézlidarabok sisteregve egyből feljönnek az olaj felszínére.
Amikor az olaj felforrósodott, a kipanírozott csirkemelleket egy rétegben elhelyezzük az olajban úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
A kipanírozott csirkemellet 6-8 perc alatt kisütjük, 3-4 perc után megforgatva, hogy mind a két oldala rendesen átsüljön.