A rántott cukkinihez a darált hús alapot készítjük el előbb: a kockára vágott vöröshagymán megpirítunk olajon, majd hozzátéve a húst, fehérre sütjük. Amikor a hús kifehéredett, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, majd tejszínt hozzáadva 10 percig fedő alatt 10 percig pároljuk.Amikor a darált húsos alap megfőtt, a megmosott és karikára vágott cukkinivel az egészet egy nagy tűzálló edénybe tesszük, s a tetejére sajtot teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.A rakott cukkini hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát karikára vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón.
Egy serpenyőben a hagymát olajon elkezdjük pirítani.Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a darált húst, és alaposan átkeverjük, hogy a darált hús minél kisebb darabokra szétessen.
Amikor a hús kezd kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, s még egyszer jól átkeverjük az egészet.
Majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és fedő alatt, időnként kevergetve 10 percig pároljuk a darált húst.
Közben a sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
Míg a darált hús párolódik, a cukkiniket megmossuk és vékony karikára felaprítjuk.
A tűzálló jénait vagy a tepsit kikenjük vajjal, s a cukkini felét egyenletesen elosztjuk az alján.Erre jön rá az elkészült húsos-tejszínes szósz úgy, ahogy van.S ennek tetejére jön rá a cukkini második fele (akár több rétegben is).
Lereszeljük a kétféle sajtot, s megszórjuk egyenletesen a tűzálló tál tartalmát.
Az előmelegített sütőbe az egészet berakjuk, s 25-30 perc alatt készre sütjük.(A sütés első felében lehet rajta alufólia, hogy a sajt ne égjen meg.)
A recept jellemzői ebéd receptek, gluténmentes, tojásmentes, vacsoraötletek