Első lépésben a hússzeleteket vegyük ki pácléből, és rácson hagyjuk lecsepegni.
Közben pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk fel szeletekre, s szedjük szét a szeleteket karikákra.
A lecsepegett húst sózzuk és borsozzuk meg mind a két oldalán, majd lisztben forgassuk meg, mintha paníroznánk.
Forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg a hússzeleteket mind a két oldalukon szép pirosra (oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt megsül).
Majd a hússzeleteket kivéve a maradék olajhoz adjuk hozzá a paradicsomszószt, a bort, a vizet és némi sót.Majd az egészet rendesen átkeverjük, hogy egy homogén szószt kapjunk. A szeleteket az elkészült szószba visszatéve lassú tűzön 15-20 percig tovább pároljuk.
Míg a hús megpuhul, a megpucolt hagymákat, lisztben megforgatjuk, s bő olajban egy kis serpenyőben megpirítjuk.
Amikor a hagyma megpirult, lecsepegtetjük róla az olajat, s a megpuhult sertésszeletekre tesszük. Rizzsel, rizibizivel, sült vagy főtt krumplival tálaljuk.