A rakott tészta elkészítéséhez csupán a paradicsomos darálthúsos szószt kell előkészíteni. Majd összekeverni a megfőzött tésztával, s a jénaiba elegyengetve a tetejére sajtot szórni. S mehet is be a sütőbe.A darált húsos rakott tészta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Felteszünk nagy adag vizet forrni a tészta megfőzéséhez.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón.
A paradicsomot megmossuk, majd apró darabokra összevágjuk.
Amikor a tészta vize lobogón forr, sót és kevés olívaolajat adunk hozzá, majd beletesszük a penne tésztát.A forrás újraindulásáig párszor még megkeverjük (hogy ne tapadjon össze).
A darált húsos alap elkészítése
Zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk.
Majd hozzátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk azt is (kevergetve, ne hogy odakapja).
A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát ás a fokhagymát. Visszatéve a tűzre, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, az oregánót és a bazsalikomot, és kis lángon az egészet 10 percig tovább főzzük.
A darált húsos rakott tészta összeállítása
Amikor a penne tészta megfőtt, szűrjük le.
A leszűrt tésztát, amikor a a paradicsomos-darálthúsos massza elkészült, jó alaposan keverjük össze.
A végeredményt beletesszük a tepsibe, s megszórjuk reszelt trappista sajttal.
180 fokon 20 percig sütjük, amíg a sajt teteje aranybarnává nem válik.
Tálalásnál: A tetejére bazsalikomlevelet vagy kakukkfüvet tehetünk.