Székelykáposzta recept sertéshúsból, hagymával, fokhagymával, köménymaggal, babérlevéllel, az elkészítés részletes leírásával.
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves receptje sertéshússal, paprikával, paradicsommal, hagymával, fokhagymával, köménnyel az elkészítés részletes leírásával.
Tartalmas, tápanyagokban gazdag és finom leves az év minden napjára. Amit sokféleképpen lehet variálni (lásd a recept alján!).
Baconos-sajtos csirkemell egyszerűen
Baconos-sajtos csirkemell receptje sajttal, baconnel, csirkecsíkokkal, fűszerekkel és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Melyet nem kell bonyolítani, csak felaprítjuk a hozzávalókat, összeállítjuk egy tepsiben vagy jénaiban, megsütjük, s már ehetjük is.
Töltött káposzta
Töltött káposzta recept darált húsból hagymával, fokhagymával, szalonnával, kolbásszal, köménymaggal, az elkészítés részletes leírásával.
Palócleves
Palócleves recept lapockából, zöldbabbal, krumplival, babérlevéllel és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.
Csirkepaprikás
Csirkepaprikás recept hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.
Jókai bableves
Jókai bableves recept füstölt hússal és kolbásszal, zöldségekkel, babérlevéllel és csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.
Rakott káposzta
A rakott káposzta receptje rizzsel, darált hússal, kolbásszal, hagymával, fokhagymával, tejföllel az elkészítés részletes leírásával.
Rakott krumpli
Rakott krumpli recept főtt krumpliból és tojásból, füstölt kolbásszal, tejföllel és sajttal az elkészítés részletes leírásával.
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta recept hagymával, fokhagymával, sült darált hússal, főtt rizzsel, sóval és borssal, a tetején tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.